Flower Trials geeft plant geheimen prijs

Keukenhof by Lilium Plants
Keukenhof een kleurrijk Nederlands spektakel
april 25, 2018
Bollenoogst
Bollenoogst
november 19, 2018
Show all

Flower Trials geeft plant geheimen prijs

Flower Trials 2018

Flower Trials open dagen bij Wetering Potlilium in Honselersdijk

Flower Trials – De afgelopen 4 dagen presenteerden 60 verschillende bedrijven in 3 verschillende regio’s in Nederland en Duitsland, de innovaties op veredelingsgebied, noviteiten en de toekomstige ontwikkelingen in perk- en potplanten. Een kleurrijk evenement waar vakhandel en kwekers uit de sierteeltsector elkaar ontmoeten en het nieuwe assortiment voor het volgende seizoen wordt bekeken en gekozen.

Ook de potlelie heeft een eigen podium tijdens de Flower Trials open dagen op de kwekerij van Wetering Potlilium op de locatie in Honselersdijk. Het was zeker de moeite waard om langs te gaan en een kijkje te nemen, want bij binnenkomst wordt direct duidelijk dat je hier los kunt gaan betreft foto’s maken. Ook de heerlijke leliegeur wordt subtiel door de grote ruimte verspreid. Normaal gesproken zie je de planten alleen in knop en blijft dit bijzondere boeket een verrassing. Pas als je haar een plekje hebt gegeven in je huis, tuin, terras of balkon opent zij haar waanzinnige bloemen om er lang van te kunnen genieten. Maar nu staan de meeste poltlelies open en trekken zij de aandacht met hun opvallende kleuren en heerlijke geur.

Het eerste wat opvalt zijn potlelies in hanging baskets. Deze planten hebben veel weg van wilde lelies. Hun hangende bloemen lenen zich er uitstekend voor om hoog in de lucht te zwieren, want vanaf de bovenzijde zijn de bloemen niet goed te zien.

Even verder op stap je binnen in een kleurrijke bloemen(tuin). Honderden potlelies vormen met elkaar een waanzinnig kleurenspektakel. Soorten die opvallen om hun opvallende kleuren combinatie, heerlijke geur of grote bloemen. Heel veel soorten die nog in ontwikkeling zijn, maar binnenkort wel voor de consument te verkrijgen zijn. Persoonlijk heb ik ook al een top 3 gemaakt van potlelies die een plekje in mijn tuin of op het terras krijgen. Helaas moet ik nog even geduld hebben en wachten totdat ze klaar zijn om de kraamkamer te verlaten.

Alles van en over  Lilium Plants kweker, Wetering Potlilium B.V.

http://www.weteringpotlilium.nl/page/1390/assortiment-lelies.html