Eerste hulp bij stuifmeelvlekken!

Hoeveel water moet ik geven?
juli 8, 2019
Geurend of geurloos?
mei 12, 2020
Show all

Eerste hulp bij stuifmeelvlekken!

De potlelie staat niet alleen bekend om haar waanzinnig mooie bloemen en zoete geur. Ook het stuifmeel is kenmerkend voor de potlelie en wordt door veel mensen gezien als een ‘vervelende’ eigenschap. Het stuifmeel kan namelijk vervelende vlekken achterlaten op kleding of andere stoffen bij het per ongeluk aanraken van de meeldraden. Maar dit mag natuurlijk geen excuus zijn om deze beauty niet in uw huis te laten. Ook dit ‘probleem’ is heel eenvoudig op te lossen.

Mocht er stuifmeel op uw kleding zijn gekomen, klop dan het kledingstuk voorzichtig uit. Als de vlek nog vers is, dan kunt u het stuifmeel ook prima met de stofzuiger verwijderen. Zonder borstel voorzichtig deppen en niet wrijven over de vlek.

Soms blijft er dan toch nog een vlek achter. De beste manier om een stuifmeel vlek te behandelen is door de natuur een handje mee te laten helpen. Leg het kledingstuk buiten in het zonnetje en u zult zien dat de vlek verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Mocht u helemaal geen risico willen nemen, kies dan voor een stuifmeelloze potlelie. Zowel de Aziatische als de Oriëntals hebben een stuifmeelloze variant.

Beide hebben geweldige dubbele bloemen die als ze open staan veel weg hebben van een roos.