Duurzame dinsdag – 5 september

DE LELIE, HET STUIFMEEL EN DE BIJ
juli 4, 2023
Keukenhof : 21 maart – 12 mei
maart 5, 2024
Show all

Duurzame dinsdag – 5 september

Steeds meer komt het besef dat we duurzaam bezig moeten zijn om het voor iedereen op de wereld zo aangenaam mogelijk te laten zijn. Ook de kwekers van uw bloemen en planten zijn hier heel bewust mee bezig. Hoe we dat doen? Hieronder leggen we het uit.

We gaan zo zuinig mogelijk om met onze energie. We hebben een WKK die van aardgas warmte en energie maakt. Onze schuurdaken liggen vol met zonnepanelen. We slaan overtollige warmte op in een hele grote warmwaterbuffer en houden onze warmte in de kas vast met de nieuwste schermdoeken. Ook maken we gebruik van LED-belichting die veel minder energie verbruikt dan de belichting die we eerst gebruikten.

De planten krijgen water via een eb en vloedsysteem waarbij het overtollige water wordt opgevangen, gefilterd en hergebruikt. Het water wat we gebruiken is regenwater wat bij regen vanaf het kasdek wordt opgevangen in grote watersilo’s.

Wij maken gebruik van biologische bestrijding. In onze kas vind je bijvoorbeeld overal potten met grond waar onze teeltman muggenlarven in legt. Als deze muggen zichzelf voortplanten, leggen ze hun eitjes op de planten waar ze luis vinden. Hiermee voeden de nieuwe larven zich en zorgen ervoor dat onze planten vrij blijven van luis. Zo hoeven we geen chemische bestrijding te gebruiken.

En we scheiden al ons afval. We hebben veel verschillende containers voor het scheiden van afval : papier en karton, plastic hoezen, potten, overig plastic, groenafval en restafval.