Prikkel je zintuigen!

Geurend of geurloos?
mei 12, 2020
Lelies zonder stuifmeel?!
juli 9, 2020
Show all

Prikkel je zintuigen!

Deze zomer zal een andere zomer zijn dan anders. We brengen meer tijd thuis door dan we misschien zouden willen. Maar we kunnen natuurlijk wel het een en ander doen om het daar zo aangenaam mogelijk te maken en een fijne (vakantie) sfeer te creëren!

Planten aan je tuin of terras toevoegen is daar een voorbeeld van en altijd een goed idee! Wist je dat zomerbloeiende bolgewassen, zoals de lelie, ook je zintuigen prikkelen met hun geuren? Daarmee versterken ze het gevoel van beleving van de natuur. Lelies kun je in een mooie pot op je terras of balkon plaatsen in de accentkleur die  past bij de sfeer die jij wilt creëren! In de zomer zijn er vele kleuren potlelies beschikbaar van zachtroze, tot felgeel, diep paars en met bijvoorbeeld twee kleuren in 1 bloem voor een exotisch effect. Potlelies zijn er met én zonder de kenmerkende stampers die stuifmeel afgeven. Ook de geur is niet bij alle lelies even nadrukkelijk aanwezig. Kortom, er is altijd een potlelie die bij jou past!

Als alle bloemen uitgebloeid zijn, kun je de bollen met de plant in de tuin te planten. De plant sterft dan verder af en je hebt een volgend jaar en de jaren daarna opnieuw plezier van deze waanzinnige bloeier!