Lelies zonder stuifmeel?!

Prikkel je zintuigen!
juni 11, 2020
Wat zullen we planten…… zomerbloeiers!
augustus 19, 2020
Show all

Lelies zonder stuifmeel?!

Ze bestaan en zijn waanzinnig mooi!

Vind jij lelies mooi, maar heb je een hekel aan het stuifmeel dat vlekken kan geven? Dan zijn gevuldbloemige potlelies echt iets voor jou! Geen kans op vlekken op je kleding of tapijt en wanneer de plant buitenstaat, behouden de bloemen ook na een verfrissend buitje hun schoonheid.

De bloemen hebben een lichte geur, veel minder sterk dan de bekende Oriental lelies. Ook dat vinden veel mensen een voordeel. Er zijn steeds meer variëteiten en kleuren beschikbaar van deze unieke collectie lelies. Zowel voor in een vaas als op pot!

Dubbele Oriental lelies (Roselily) zijn van juni t/m oktober beschikbaar. De oranje Tiny Double is leverbaar van april t/m september. Deze geurt overigens niet.

Vraag naar dubbelbloemige potlelies bij uw bloemist of tuincentrum!

Tips

Wanneer een van de bloemen is uitgebloeid, kun je die er het beste afknippen zodat de lelie in pot mooi blijft met de andere bloemen.

Als alle bloemen uitgebloeid zijn, kun je de bollen met de plant in de tuin te planten. De plant sterft dan verder af en je hebt een volgend jaar en de jaren daarna opnieuw plezier van deze dubbele schoonheid!

Leliebollen zijn winterhard!

 

Bekijk de collectie dubbelbloemige potlelies