Wat zullen we planten…… zomerbloeiers!

Lelies zonder stuifmeel?!
juli 9, 2020
Indian Summer touch!
september 17, 2020
Show all

Wat zullen we planten…… zomerbloeiers!

De lelie (Lilium) staat ook wel bekend als het kroonjuweel van je zomertuin. Het zijn majestueuze planten met zoveel persoonlijkheid dat ze altijd de aandacht naar zich toe weten te trekken. De lelie groeit uit een bol en is verkrijgbaar in prachtige kleuren, van tere pastels tot knaloranje en dieprood. Er zijn zelfs tweekleurige varianten.

Potlelies zijn een mooie keuze om een echte zomertuin te maken. Je kunt de lelies bijvoorbeeld planten in een grote pot voor een stoere look of in een geweven rieten mand. Maak ook eens een combi met andere zomerbloeiers. Zeker als je gebruik maakt van verschillende hoogtes planten, geeft dit een waanzinnig effect. Wanneer je de leliegrond vochtig houdt, kun je twee tot drie weken genieten van je boeket op pot.

Het voordeel van lelies op pot is dat je ze heel makkelijk kunt verplaatsen als de gekozen plek toch iets te zonnig wordt. Lelies houden van zon, maar hebben liever een schaduwplekje als de zon te fel is.

Als alle bloemen uitgebloeid zijn, kun je de potlelie in de tuin planten. In het najaar zal de plant afsterven en in het voorjaar zullen de bollen weer uitgroeien tot een nieuwe lelie. Zo heb je ook een volgend jaar en de jaren daarna plezier van deze waanzinnige bloeier!